Nytt ultraljud av hjärtat

I dag var jag på nytt ultraljud av hjärtat. Allting såg bra ut, det var normalt med vätska runt hjärtat. Fick träffa en kardiolog som tyckte att jag inte skulle behöva vänta till i april med att höja pulsen, jag kunde ta det lugnt i några månader till. Jag får känna efter hur mycket jag kan anstränga mig. Eventuellt ska jag göra ett ultraljud till i mars 2017 för säkerhets skull.

För att fira de goda nyheterna så åkte jag och köpte en ny mobiltelefon. Har tänkt på detta länge och nu slog jag till.
Det blev en rosa Samsung Galaxy 7.

Lite ändringar i kosten

Jag har haft lite högre blodsocker efter frukosten och nu testar jag att äta havregrynsgröt. Jag har redan bytt ut mitt vanliga bröd till surdegsbröd med bl a morötter i. Som det verkar nu höjs inte blodsockret alls lika mycket efter grötfrukosten. Får fortsätta att äta detta i några dagar till. Jag tycker ju inte att havregrynsgröt är speciellt gott, men det är bara att bita ihop och äta detta om jag mår bättre av det. I går hade jag ett planerat telefonsamtal med diabetessköterskan. Hon tyckte att jag skötte mig bra och vi ska höras igen i nästa vecka. Jag ska höja Metformin den 31/10 till 1+2, nu äter jag 1+1.
 
Min medicinering:
 

Möte på jobbet och paketinslagningskurs

I måndags var den nye sjukhusdirektören på vår avdelning på en "fikarond". Han kom inte själv utan hade med sig fyra personer till. Han gav ett sympatiskt intryck i varje fall. Det verkade som han visste hur det är att jobba på ett sjukhus. Den förre direktören kom ju inte från sjukhusvärlden utan från skolväsendet. Direkt efter mötet gick jag en paketinslagningskurs som personalklubben hade bokat in på Medborgarskolan. Vi fick lära oss att göra en liten skål av lite tjockare papper. Vi fick också lära oss att slå in paket fint med olika vikningar med lite vikningar som man kan använda om man har papper med olika färger eller mönster på fram- och baksidan. Vi fick också lära oss göra en egen påse och klä in en rund ask. Hon visade även hur man kunde göra en presentförpackning till en flaska, fast det testade jag aldrig. Hon visade även lite andra tricks för att pynta paketen. Mina alster: