En liten uppdatering

Jag får väl erkänna att uppdateringen av bloggen är dålig men jag ska försöka skärpa mig. Här kommer i varje fall lite nya bilder på Messi.

Man kan använda sin leksak till många saker, t ex som kuddeeller som ett halsband.Den 9/4 kom det lite snö och ingen utom Messi blev glad över den snön.
Efter att han varit ute och lekt i snön är det i varje fall skönt att få komma in i en varm och torr handduk och gosa lite.

I tisdags mötte vi Messis pappa Lillen och hans familj. Messi och Lillen sprang omkring så vi alla blev yra.
Vi har varit i Västra Bodarna och fikat, då kan man vara så här söt (och favoritbollen är med).Det kan vara skönt att vila lite.I fredags var vi hos mattes bror och svägerska och fikade. Vi träffade katten Nils som inte brydde sig om Messi alls.I dag har matte och Messi bara tagit det lugnt, husse är på jobbet och kommer hem sent i kväll. Vi har tagit några promenader, lekt med grannbarnen och varit ute i trädgården och så här smutsig kan man bli i ansiktet efter att bökat omkring som en liten gris.Messis regnkläder

Inte nog med att husse och matte har lämnat Messi till en klåpare till hundtrimmare, nu ska han förnedras med att han måste ha på sig regnkläder när han går ut.
Han såg inte helt nöjd ut när vi kom utanför tomtgränsen.
Till slut vågade han gå lite längre eftersom han kände att han behövde lätta på trycket lite.
Efter en liten promenad i regnet och att matte hade värmt upp honom lite så fick han lite godis eftersom han hade varit så duktigt. Tänk vad kul en liten Frollic kan vara.

Första klippningen

I dag var det dags för Messi att klippa sig för första gången. Han är ju så söt med sin härliga päls men det är lite opraktiskt när pälsen är så lång och tjock. Varje gång han varit ute så får vi med en hel skog i pälsen. Allting fastnar i pälsen och en del ramlar av honom när han kommer in och resten sitter kvar. I går hittade jag både mossa, kvistar och t o m en sten i pälsen.
Det var med tungt hjärta som vi lämnade Messi på "Olivers hundvård". Det skulle ta en timma så vi passade på att åka och handla inför påskhelgen. När vi kom tillbaka så var Messi färdig. Han var klippt, badad, fönad, klorna var klippta och öronen var fixade. Han var glad som en lärka. Om jag hade blivit klippt på det sättet hade jag inte varit nöjd, det såg ut som han blivit tuggad. Det är lite tofsigt på sina ställen men jag har försökt att rätta till det lite. Han verkar i varje fall nöjd och det är väl huvudsaken, pälsen växer ju ut lite och då kanske det kommer att se bättre ut. Vi tycker naturligtvis att han fortfarande är den sötaste hunden i hela världen.

Nu ligger han som vanligt och sover under soffbordet och är helt utslagen.