Sommaren så här långt

Messi var lite långhårig så han fick gå på spa och klippa sig.
 
Den här sommaren har ju varit den varmaste på mannaminne. Messi tycker inte om när det är för varmt. Han har legat mycket på sin kylmatta, haft på sig sin lilla haklapp som kyler och legat framför fläkten. På kvällarna när solen försvunnit från trädgården har han legat ute under sin favoritträd.

 
Jag köpte en badbåt för att se om Messi gillade den. Det funkade ganska bra, men han kände sig nog inte helt bekväm, men han var söt när han satt i den.
 
 
 
Här är vi på väg upp till Stockholm på semester. Vi stannade till vid restaurang Brändåsen utanför Kumla. Där är hundar mer än välkomna in i restaurangen. Alla hundar får vatten och köttbullar. Vattnet dög till vår lille kräsne hund men köttbullarna ratade han. Det var ändå skönt och svalt inne på restaurangen och maten var god så där kommer vi stanna till fler gånger.
 
 
Vi hälsade på min bror och hans familj. Holger fick tag på min telefon och tog c:a 100 bilder. Jag fick radera de flesta men den här behöll jag.
 
 
Holger tyckte att Benny passade i halsband och smyckade honom med ett. Sedan låg han i några sekunder och myste lite.
 
 
 
Vi bodde på Scandic hotell i Alvik. Där är hundar välkomna och det finns en fin promenadslinga längst med vattnet. 
 
 
Innan frukosten tog vi vår obligatoriska morgonpromenad.
 
 
På tisdagen var det så fruktansvärt varmt. Vi åkte hem till min gamla kompis Berith och hennes man Tomas som bor ute på Värmdö. Brorsan och hans familj följde också med. De har en pool och där badade vi och satt i skuggan på deras baksida. Holger var den som badade mest. Det var en skön dag och den kommer vi att göra om nästa sommar.
Holger fick Messis bil, han kommer nog använda den mer än Messi skulle ha gjort. Han blev i varje fall väldigt glad för bilen. 
 
 
Här är vi framför poolen, Benny, Messi, jag, Holger, Johan och Maria. Jag glömde ta ett kort på Berith och Tomas, får göra det nästa gång vi åker dit.
 
 
Benny och Holger blåser lite såpbubblor hemma hos Holger.
 
 
I lördags kom Bennys syster Ninni med sin familj. De passade på att prova vårt spabad. Det fick godkänt av tre fjärdedelar av familjen. Isak vågade inte testa.
 
 
Messi gillar att husse inte har klippt gräset på ett tag. Det är så härligt långt och lite fuktigt. Vi har inte vattnat gräsmattan men det har lyckats hålla sig grön på sina ställen. 
 
 
Man måste vända på sig ibland så man inte får liggsår.
 
 
Här ligger han på sitt favoritställe. Han har koll på oss och han har koll på de som går eler cyklar på gångvägen på andra sidan häcken. Här är dock inte gräsmattan lika grön och frodig.